Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Retro chladničky - dodajte vášmu interiéru v kuchyni punc výnimočnosti

Nebojte sa zariadiť svoju kuchyňu v retro štýle, je to omnoho zaujímavejšie, ako fádne a strohé línie moderného dizajnu. V retro kuchyni pochopiteľne nesmie chýbať retro chladnička.

Zlaté 50. a 60. roky

Keď sa povie retro, myslí sa tým atmosféra a pocit voľnosti, zábavy a optimizmu, ktorý bol typický najmä pre 50. a 60. roky 20. storočia. V spoločnosti prevládala nádej, že svet nie je čierno-biely, práve naopak, že je pestrofarebný, rozmanitý, plný pohody a voľnosti. Presne takto možno definovať aj domácnosti zariadené v retro štýle.

retro-chladnicka-smeg-ruzova.1

V retro kuchyni sa to prejaví farebnosťou s pastelovými odtieňmi a kombináciami, rovnako tak aj oblými tvarmi, ktoré poukazujú na jednoduchosť, pohodlie a uvoľnenosť. Žiadne ostré uhly, žiadne rovné a fádne plochy bez nápadu, práve naopak, zaoblené rohy a kreatívne spracované línie s dávkou pohody a pomalého plynutia času.

Takáto charakteristika sa hodí nielen pre nábytok, ale aj pre kuchynské spotrebiče. Tie dodajú domácnosti osobitný štýl a atmosféru sympatickej výnimočnosti.

Retro je len dizajn, funkcie určite nie

Okrem moderných chladničiek tak možno nájsť v eshopoch čoraz väčší výber retro chladničiek. Našťastie, retro sú len navonok, vo vnútri skrývajú plnohodnotného ducha najmodernejších technológií.

Platí to tak pre spotrebu, ako aj pre doplnkové funkcie:

  • v najúspornejšej energetickej triede A+++ viete nájsť chladničky s ročnou spotrebou aj do 170 kWh
  • chladnička v kuchyni o sebe vedieť štýlovým dizajnom, no určite nie hlukom, väčšinou sa pohybuje od 40 do 45 dB
  • o neutralizáciu všetkých pachov a elimináciu baktérií sa stará ionizátor
  • viacero chladničiek má aj funkciu No Frost, vďaka ktorej sa vyhnete námraze na stenách a teda aj potrebe manuálneho odmrazovania
  • problémom nebude ani časté otváranie chladničky, ak zvolíte model s funkciou super mrazenia alebo chladenia, nehrozí žiadne zahriatie potravín

Malé, veľké či s mrazákom, presne podľa potreby

Podľa toho, akú veľkú kuchyňu máte a koľko potravín chcete v chladničke uskladniť, viete zvoliť viacero veľkostí. Do kancelárie či menšej domácnosti sa hodia malé chladničky s objemom chladenia do 100 litrov a s výškou do 90 cm, ak budete potrebovať viac priestoru, siahnuť viete aj po modeloch s oddeleným mrazákom.

Podobne, ako pri moderných chladničkách, aj retro chladničky môžu mať mrazák dolu aj hore, podľa toho, aká je vaša preferencia.

Na výber je aj veľké množstvo rôznych farebných prevedení od štýlovej čiernej až po veselú červenú či azúrovú kombináciu.

Pre domácnosti, kde si potrpia na unikátny dizajn, sa hodia napríklad malé chladničky v zlatom prevedení a v štýle minibaru, no k retro kuchynskej linke veľmi dobre zapadne aj chladnička s britskou vlajkou na predných dverách. Fantázii sa medze nekladú, chladničku bez problémov zladíte s linkou aj ďalšími spotrebičmi.

108995787_2971512732947601_7265274041411091065_n

Zobraziť ponuku farebných retro chladničiek Smeg >>>

Ktoré značky sú najlepšie?

Tak, ako aj pri moderných chladničkách, aj v prípade retro modelov sú v ponuke viaceré značky. Popri známych výrobcoch však treba práve v tomto prípade dať do pozornosti značku Smeg. Ide doslova o špecialistu pre retro spotrebiče do kuchyne, či už hľadáte toastovač, kanvicukávovar alebo práve chladničku.

V rámci retro štýlu sa výrobca osobitne zameriava na dizajn spotrebičov z 50. rokov, čo vidno na výbere farieb, ale aj na celkovom dizajne s oblými rohmi a veľkými kovovými úchytkami. Unikátny štýl sa tu samozrejme kombinuje s kvalitným materiálovým spracovaním.

Pokiaľ teda hľadáte do svojej retro kuchyne štýlovú, výnimočnú a kvalitnú chladničku, výberom ikonického modelu Smeg určite nespravíte krok vedľa.

Zobraziť ponuku retro chladničiek Smeg >>>