Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

4 dôvody, prečo si vybrať granitový drez

Granitové (kameninové) drezy patria v súčasnosti k najobľúbenejším typom kuchynských drezov, a to najmä vďaka svojím výborným funkčným ale aj estetickým vlastnostiam, ako je široký výber farebných prevedení, rozmerov a tvarov.

V tomto článku sa pozrieme na 4 hlavné dôvody, prečo si myslíme, že by ste si mali vybrať práve granitový kuchynský drez.

Dlhá životnosť a odolnosť

Granitové drezy sú známe svojou odolnosťou a pevnosťou, čo znamená, že za bežných okolností bez problémov odolajú napríklad pádu hrnca alebo iným nečakaným nárazom. V porovnaní s inými materiálmi, ako je napríklad nerez, je granitový materiál odolný aj voči škarabcom a viditeľným známkam používania. Krátkodobo si poradí aj s vysokými teplotami (až do 280°C) a nevadia mu ani opakované teplotné zmeny.

Ak teda chcete investovať do kuchyne na dlhé roky a hľadáte drez, ktorý bude mať v každom ohľade perfektné vlastnosti, granitový kuchynský drez je pre vás skvelou voľbou.

preco-si-vybrat-granitovy-drez

Zobraziť ponuku granitových drezov >>>

Široká škála farieb, tvarov a farebná stálosť

Granitové drezy sú k dispozícií v rôznym farebných odtieňochtvaroch, vďaka čomu nebudeme mať problém vybrať si presne ten, ktorý zodpovedá vašim predstavám  a potrebám. Či už hľadáte drez s odkladacou plochou, drez s priestrannou XL vaničkou, kompaktný drez do malej kuchyne, alebo drez do rohovej skrinky, zo širokej ponuky granitových drezov si určite vyberiete.

granitove-drezy-schock-farby

Veľkou výhodou granitových drezov je aj ich možnosť kombinovania s granitovými batériami v rovnakých farbách, čím vytvoríte krásny harmonický celok. Navyše granitové drezy neblednú a nestrácajú svoju farebnú sýtosť ani pri priamom slnečnom žiarení.

Tip: V prípade, že sa rozhodnete kombinovať granitový drez s granitovou batériou, odporúčame pre 100% zhodu vyberať drez aj batériu od toho istého výrobcu.

Zobraziť ponuku granitových batérií >>>

Jednoduchá a nenáročná údržba

Údržba granitových drezov nie je nijak náročná. Tým ale, že je granitový povrch jemne pórovitý, usadeniny a nečistoty sa zachytávajú ľahšie, ako napríklad v prípade keramických drezov, ktoré majú hladký povrch. Ak chcete aby bol váš drez krásne farebne sýty aj po rokoch používania, kľúčom k úspechu je pravidelnosť.

Pre bežnú a pravidelnú starostlivosť vám stačí hubka, voda a bežne dostupné komerčne kuchynské čističe, poprípade odstraňovač vodného kameňa vhodný na použitie v kuchyni. V prípade väčšieho znečistenia a zanesenia dobre poslúži napríklad ocot

Určite sa vyhnite drôtenkámagresívnym čistiacim prostriedkom. Ak sa vám na prvý pokus nepodarí znečistenia zbaviť, proces radšej zopakujte viac krát s menej agresívnou čistiacou látkou.

Pre viac tipov odporúčame článok Ako správne na údržbu drezu? >>>

Hygienický a 100% antibakteriálny 

Kvalitné granitové drezy obsahujú v základnej zmesi materiálu antibakteriálnu zložku - najčastejšie nanočastice striebra, ktorá zabraňuje šíreniuusádzaniu baktérií a plesní.

vyhody-granitoveho-drezu

Tým, že sa tento proces deje v počiatočnom štádiu výroby drezu, sú antibakteriálne zložky rozložené rovnomerne v celej štruktúre a nie len na povrchu. Vďaka tomu je povrch granitových drezov hygienickýpotravinovo nezávadný po celú dobu svojej životnosti.

Ak zariaďujete novú kuchyňu alebo plánujete výmenu kuchynského drezu a nechcete pri výbere spraviť chybu, kvalitný granitový drez je stávka na istotu.

Ako špecialista na kuchynské drezy a batérie ponúkame len výber tých najkvalitnejších granitových drezov od renomovaných značiek ako sú granitové drezy Blanco, Franke alebo Schock.