Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Keramické drezy - len pre vyvolených?

Keramika ako prírodný materiál je pri výbere drezu skvelou voľbou. Hoci pôsobí ako krehký materiál, opak je pravdou. Keramické drezy majú mimoriadne vlastnosti.

Právom, keď sa keramické drezy objavili v ponuke výrobcov, stali sa doslova zjavom na trhu. Zahalené tajomstvom nepoznaného a zároveň praktické pre každodenný život. Keramiky sa nemusíte báť. Moderné výrobné postupy, špeciálne technológie a precíznosť sú zárukou najvyššej kvality.

Ladné tvary, vysoká odolnosť voči škrabancom a oderom, vysokej teplote či škvrnám a farebná stálosť glazovaného povrchu prinášajú to najlepšie, čo si môžete dopriať vo vašej kuchyni.

keramicke-drezy

Výhody keramického materiálu

  • Ľahký na údržbu, vďaka hladkému povrchu sa nečistoty sotva usádzajú
  • Odolný proti škrabancom (výnimkou sú keramické nože)
  • Odolný voči teplotám až do 280 stupňov C
  • Odolný voči rozbitiu napr. pri páde hrnca do vaničky
  • Hygienický s certifikátom ISEGA
  • Potravinovo nezávadný, takže potraviny možno pripravovať priamo na dreze
  • Odolný proti kyselinám používaným bežne v kuchyni
  • Farebne stály aj pri priamom slnečnom žiarení

Je to skutočne tak – pokiaľ hľadáte drez, ktorý bude extra odolný, jednoduchý na údržbu, zachová si svoj vzhľad a popritom jeho dizajn a tvary budú ozdobou každej kuchyne, keramika je to pravé riešenie pre vás.

Údržba a starostlivosť

Starostlivosť o drez o keramické drezy je veľmi jednoduchá. Povrch keramických drezov je obzvlášť tvrdý, hladký a dokonale uzavretý. Tieto vlastnosti znamenajú, že špina nie je schopná preniknúť do materiálu, preto odstraňovanie nečistôt z povrchu keramických drezov je hračkou.

Špina a fľaky na keramickom dreze sa dajú odstrániť bežným čistiacim prostriedkom na riad, klasickou hubkou a vodou. Čistiaci prostriedok nanesieme na hubku, hubkou odstránime všetky fľaky a nečistoty, a nakoniec po očistení drez opláchneme vodou a vytrieme do sucha.

Podľa typu tvrdosti vody sa môžu na povrchu keramiky vytvoriť usadeniny vodného kameňa, ktoré sa dajú jednoducho odstrániť univerzálnym prípravkom Blanco Daily clean.

Pre bežnú starostlivosť o keramický drez môžete použiť tiež čistiaci sprej Blanco Daily Clean, ktorý čistí, leští a konzervuje keramický povrch, odstráni nečistoty a kovové otery, ale aj mastnotu a vodný kameň.

ako-cistit-keramicky-drez


Keramický drez môžeme právom nazvať 
solitérom, ktorý sa bude vo vašej kuchyni vynímať. Výborne sa kombinuje s pracovnými doskami v drevodekore, jeho šarm zvýrazní kontrast, ako napríklad biely drez v kombinácii s doskou v prevedení orech.

Veríme, že sa nám podarilo vás presvedčiť, že keramické drezy nie sú len pre vyvolených. Vyberte si ten najvhodnejší pre vašu kuchyňu a pozrite si kompletnú ponuku keramických drezov.

Zobraziť ponuku keramických drezov >>>