Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Optimálne sušenie riadu bez škvŕn od vody

Tí, ktorí oceňujú dobre organizovanú kuchyňu a dobre udržiavanú domácnosť môžu mať nasledovné obavy. Riad po vybraní z umývačky nie je väčšinou úplne suchý. Pri nádobách vyrobených z porcelánu alebo plastu to nemusí byť tak dôležité, ale na skle a na príboroch sú často vodné škvrny problém. Tieto tipy vám pomôžu vysušiť vaše riady poriadne bez škvŕn od vody.

Regulovanie tvrdosti vody v umývadle pomocou soli

V umývačke riadu sa soli používajú najmä na odvápnenie. Majú priamy vplyv na tvrdosť vody. Použitie soli v umývačke riadu spúšťa proces, pri ktorom sa aktivuje iónová reakcia. Horečnaté a vápenaté ióny sú naviazané, a preto sa na skle nezachytávajú ako mliečna vrstva.

Dokonca aj pri umývaní v umývačke potrebuje Váš riad na vysušenie čerstvý vzduch

Sušenie na vzduchu je lepšie než akýkoľvek sušiaci program umývačky riadu. V uzavretom cykle umývačky teplý vlhký vzduch nemôže tak rýchlo uniknúť a usadí sa na riadoch. V dôsledku zavedenia eko programov sušičiek sa toto usadzovanie vody zopäť zintenzívnilo, pretože sa doba sušenia a teplota v umývačke riadu znížila.

Vyvarujte sa škvrnám opláchnutím

Ak umývate riad ručne, opláchnite nakoniec sklo a príbory čistou studenou vodou.

Riad bez zárodkov vďaka pravidelnej výmene utierky

Na dosušenie riadu bez škvŕn od vody je tiež potrebná utierka. Ideálna s vysokou absorpciou a vyrobená z prírodného materiálu. Utierka vyrobená z hladkej tkanej čistej bavlny je ideálna.

Správne vybraná utierka je vždy dôležitá pri leštení sklenených pohárov na víno. Vtedy by ste mali mať pripravenú plátennú utierku, pretože iba tak sa na sklo nenalepia vlákna.

Sušenie drevených predmetov

Tu už jednoduché osušenie nestačí. Ak chcete správne udržiavať drevené predmety ako sú dosky na krájanie v dobrom stave a čo najviac čisté a hygienické, je obzvlášť dôležitý jeden bod. Vždy toto príslušenstvo dôkladne osušte!