Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Návod ako ušetriť vodu a byť ekologický

V dnešnej dobe sa otázkou ekológie a ochrany prírodných zdrojov zaoberajú ľudia čoraz častejšie. Zistite, čo treba urobiť, aby ste zbytočne neprichádzali o peniaze aj vy.

Používajte kvalitné batérie

Či v kuchyni alebo v kúpeľni, vďaka pákovým batériám viete prietok vody pohodlne regulovať. Zároveň vďaka širokému rozsahu teplotného nastavenia páky dokážete rýchlejšie zvoliť správnu teplotu vody, čo taktiež pomôže ušetriť.

Keramická kartuša je ďalším pomocníkom. Vďaka jej odolnosti sa batéria ľahko neopotrebuje a jednoduchšie sa s ňou manipuluje. Aj to môže mať nemalý vplyv na spotrebu vody v kuchyni.

Zamerajte sa na batérie vybavené perlátorom pre úsporu vody a perlátor v pravidelných intervaloch čistite.

Dobre navrhnutý perlátor:

  • efektnívne znižuje spotrebu vody
  • zachytáva nečistoty
  • prevzdušňuje vodu
  • obmedzuje hlučnosť

Všetky kuchynské batérie v našom e-shope spĺňajú predpoklady pre šetrenie, sú vybavené keramickou kartušou a kvalitným úsporným perlátorom.

umyvanie-riadu-v-dreze

Zobraziť ponuku batérií s perlátorom pre úsporu vody >>>

Využívajte umývačku riadu

Vedeli ste o tom, že umývačka riadu dokáže umyť riad a minúť pritom 4 násobne menej vody ako keď umývate riad v kuchynskom dreze? Aj keď sa nám to na prvý pohľad nemusí zdať, umývanie riadu v umývačke riadu, je rozhodne úspornejšia cesta.

Dbajte však na to, aby bola umývačka vždy správne naplnená pred jej spustením. Takto vám ušetrí nielen vodu, energiu a čas, ale váš riad sa bude aj krásne lesknúť.

Chcete ušetriť ? Neumývajte riad pod tečúcou vodou

Ak nevlastníte umývačku riadu a umývate riad v dreze, môžete ušetriť tým, že ho budete umývať v napustenom dreze a nie pod prúdom vody. Ten môžete využiť na finálne opláchnutie umytého riadu, aby ste si boli istí, že je 100% čistý.

kose-na-riad

Aj týmto spôsobom dokážete ušetriť veľké množstvo vody v domácnosti. V našej ponuke nájdete aj drezy s XL vaničkami, kde sa vám riad bude umývať pohodlnejšie, či kuchynské batérie so sprchou, ktoré vám pomôžu a zjednodušia prácu v okolí kuchynského drezu.