Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Ako sa správne starať o kuchynskú batériu?

Pokiaľ chcete, aby vám drezová batéria vydržala čo najdlhšie, je potrebné sa o ňu náležite postarať. Spoznajte vlastnosti jednotlivých materiálov a ich údržbu.

Ako čistiť nerezové kuchynské batérie

Najmenej starostí s údržbou vám spôsobia metalické batérie. Ich povrch je hladký a vysoko odolný, preto vám na čistenie takéhoto typu batérie bude stačiť mydlová voda alebo bežne dostupný saponát, ktorý používate na umývanie riadu.

ako-cistit-nerezovu-bateriu


Po použití batériu jemne opláchnite mydlovou vodu a utrite do sucha handričkou s mikrovlákna – tým zamedzíte vzniku fľakov z tvrdej vody.

V žiadnom prípade nepoužívajte na čistenie agresívne chemikálie, drôtené a ostré pomôcky, suché prášky a pasty – môže dôjsť k poškodeniu alebo poškriabaniu povrchu.

V prípade vápenatých usadenín odporúčame použiť napríklad univerzálny prostriedok na čistenie kuchynských batérií Blanco Daily Clean, ktorý efektívne odstraňuje vodný kameň, je šetrný ku všetkým povrchom ako aj k životnému prostrediu.

Ako čistiť granitové a keramické kuchynské batérie

Údržba granitových batérií a keramických batérii je podobná tým nerezovým.

V prípade granitových a keramických batérii hovoríme o granit-looku alebo keramik-looku, čo znamená, že materiál z ktorého je batéria vyrobená je kov, ale vďaka povrchovej úprave a farebnému nástreku je výzorovo totožná s farbami granitových a keramických drezov. Pri hrubom zachádzaní tu vzniká nebezpečenstvo odrenia alebo až odškrabnutia laku.

ako-cistit-granitovu-bateriu


Tak ako u nerezových batérií, aj u granitových a keramických batérií odporúčame používať prostriedok Blanco Daily Clean ako prevenciu proti usádzaniu nečistôt.

Na bežné čistenie môžete použiť mydlovú vodu alebo saponát na umývanie riadu. V žiadnom prípade však nepoužívajte agresívne čistiace krémy a pasty, ktoré by mohli poškodiť povrch batérie.

Nezabudnite ani na sitko batérie (perlátor). Ideálne je ho odmontovať pomocou špeciálneho náradia alebo použitím kombinácie francúzskeho kľúča a materiálu, ktorý eliminuje poškodenie perlátora pri demontáži /guma, textilná látka/. Následne nechajte sitko odvápniť v nádobe s octom a dočistite usadeniny napríklad vyradenou zubnou kefkou. Pred namontovaním perlátor dôkladne umyte prúdom vody, aby na sitku nezostali usadeniny čistiacich prostriedkov a neznehodnotili vodu.

Pozrite si našu kompletnú ponuku čistiacich prostriedkov pre profesionálnu starostlivosť o drezy a batérie, s ktorými bude vaša práca rýchla a efektívna.

Zobraziť ponuku čistiacich prostriedkov >>>