Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Starostlivá recyklácia v kuchyni

Oddelenie odpadu v byte môže byť organizované, aby šetrilo miesto

Recyklácia je preto téma, ktorá by sa mala riešiť vo všetkých domácnostiach. Výzvou, ktorá vzniká v menších domoch, je však "dočasné skladovanie" samostatného odpadu, ako je papier a lepenka, vratné fľaše, sklo, biologický odpad, zvyškový odpad a obaly.

Nie vždy máte doma dostatok miesta na správnu separáciu odpadu. Dôležité pre biologický odpad, recyklovateľné materiály a zvyškový odpad je 2-3-dňové vyprázdňovanie kontajnerov na odpad, aby sa tak predišlo nepríjemným pachom.

Preto by ste mali venovať pozornosť plánovaniu kuchyne a dostatočnému priestoru pre odpadkové koše.

odpadkove-kose-pre-triedenie-odpadu

Chytré zmenšenie obalov

Veľa priestoru potrebujú najmä obaly. Tu vzniká otázka, či by sa dal znížiť ich objem. Kartóny od mlieka alebo krabice sú ideálne na to, aby sa do nich vložili iné obaly, dokonca aj veľké plastové podnosy sa môžu zmenšiť, aby sa objem odpadu zmenšil.

Mali by sa sklo a plechovky pred recykláciou umyť?

Ak je sklo dlho uložené v domácnosti, odporúča sa ho dôkladne umyť, aby sa zabránilo následnému vzniku nepríjemného pachu.

Z čistého skla, ktoré sa už nepoužíva, by ste mali odstrániť uzávery. Tieto nepatria do kontajnera na sklo a môžu sa likvidovať cez recyklačnú nádobu alebo zvyškový odpad.

Organický odpad bez zápachu

Zápach môže v krátkom čase vytvoriť najmä potravinový odpad. Pri skladovaní biologického odpadu sa preto musíte vyhýbať priamemu slnečnému žiareniu. Dokonca aj teplo z umývačiek riadu alebo chladničiek v bezprostrednej blízkosti môže podporiť vznik zápachu.

V ideálnom prípade je odpad v prístupnej, tmavej a chladnej skrini vašej kuchyne. Alebo priamo pod pracovnou doskou. V tomto smere sú ideálnym riešením košové systémy pre triedenie odpadu.

odpadkove-kose-pre-triedenie-odpadu-1

Košové systémy na triedenie odpadu

Zabudované odpadkové koše, známe aj ako košové systémy, alebo sortery, sú perfektne prispôsobené praktickej kuchyni so všetkým čo k tomu patrí. Sú skvelým pomocníkom pri práci s odpadom a vďaka jednoduchej možnosti triedenia odpadu z nás robia aj ekologicki zodpovednejších ľudí.

V našej ponuke nájdete modely pre zabudovanie do skrinky v niekoľkých veľkostiach, výsuvné koše, koše na dvierka alebo koše do rohovej skrinky.