Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Kuchynské umývadlo alebo drez, čo je správne?

V hovorovom jazyku si často zamieňame pojmy drez a umývadlo. Ktorý výraz je správny a ako sa zorientovať pri výbere správneho produktu? Platí jednoduché pravidlo. Do kuchyne patrí drez a v kúpeľni sa používa umývadlo

Aký je rozdiel medzi drezom a umývadlom

Z pohľadu konštrukcie a technológie sú kuchynské drezy vyrobené primárne pre použitie v kuchyni. Pri ich vývoji sa počíta s používaním riadu, musia byť bezpečné pre prácu s potravinami a odolné voči vysokým teplotám.

Vyrábajú sa z rôznych materiálov akými sú nerezkamenina (granit), keramika, či kompozit v mnohých farebných prevedeniach. Vo väčšine prípadov sa ich farebnosť a materiálové zloženie kombinuje s prevedením kuchynskej linky a zlaďuje s celkovou kompozíciou kuchynského priestoru.

rozdiel-medzi-drezom-a-umyvadlom

Umývadlá do kúpeľne sú vyrobené v drvivej väčšine z keramiky v bielom farebnom prevedení, ktorá evokuje pocit čistoty. Ich farebnosť a dizajn sa častokrát kombinuje s dizajnom ostatnej sanity použitej v kúpeľni.

Nezabudnite, že pri zadaní správnych výrazov do vyhľadávača máte väčšiu šancu na získanie lepších výsledkov vyhľadávania ponúk kuchynského drezu a umývadla do kúpeľne. Hoci riad budete možno naďalej umývať hovorovo v kuchynskom umývadle, pri výbere používajte výraz kuchynský drez.

V ponuke nášho e-shopu nájdete široký výber kuchynských drezov renomovaných značiek v neprebernom množstve farebných a materiálových prevedení z ktorých si vyberia naozaj každý.

Zobraziť ponuku kuchynských drezov >>>