Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Hodí sa rohový drez aj do vašej kuchyne?

Ak sa pozrieme na funkcionalitu, kuchyňa je jednou z najdôležitejších miestností, kde je funkčnosť dôležitejšia ako forma.

Plánovanie kuchyne môže ísť hladko, avšak pokiaľ chcete zvládnuť profesionálne aj rohy kuchyne môže nastať problém. V tom prípade však máme pre Vás riešenie – je ním rohový drez.

Je pravdou, že rohové drezy nemusia ponúkať rovnaké výhody ako bežný typ drezu,. Ich výhodou sú však celkom iné charakteristiky a úžitkové vlastnosti. Dokážu zmeniť dynamiku kuchyne a priniesť úplne nový štýl. Sú však naozaj tou správnou voľbou?

nerezovy-rohovy-drez

Výber a dizajn materiálu

Rohové drezy sú k dispozícii v materiáloch ako nerez alebo granit.

V prípade, že hľadáte univerzálnu farbu, jednoduchú starostlivosť a cenovú dostupnosť, jasnou voľbou by mal byť nerez.

Ak hľadáte oživenie vašej kuchyne určite siahnite po granitovom rohovom dreze. Na výber máte z viacerých farieb, preto si aj najnáročnejší zákazník nájde svojho favorita.

Pri výbere rohového kuchynského drezu nemôžu zohrávať dizajn a farba jediné kritériá výberu. Nižšie si predstavíme hlavné výhody rohových drezov.

Kedy sa rozhodnúť pre rohový kuchynský drez?

Ak je každý centimeter dôležitý

Pri návrhu kuchyne je každý centimeter dobrý. Hlavne v malých kuchyniach, kde potrebujete dostatok úložného priestoru treba využiť každý priestor egronomicky. Väčšina ľudí môže potvrdiť, že oblasť rohu kuchynskej linky býva často nevyužitá – tým pádom sa z rohu stáva hluché miesto. V tomto prípade váš problém môže vyriešiť vhodne zvolený rohový drez

rohove-drezy

Skladovanie

Priestor pod drezom možno využiť na uskladnenie čistiacich prostriedkov, kuchynských pomôcok alebo ho vybaviť praktickým košovým systémom na triedenie odpadu - Franke Cube.

Predĺženie pracovnej plochy

Využitím hluchého priestoru v kuchyniach v tvare L alebo v tvare U sa Vám automaticky predĺži pracovná plocha kuchyne, ktorú možno využiť pri príprave pokrmov.

Rohový kuchynský drez veľmi dobre funguje v malých kuchyniach a kuchyniach v tvare L a tvare U. Každé riešenie prináša určité kompromisy, ak však robia váš čas v kuchyni efektívnejší a jednoduchší, pozitívne výhody rohového drezu určite prevážia jeho drobné negatíva. 

Zobraziť ponuku rohových drezov >>>