Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Granitový drez – oprávnená hviezda

Chcete zmenu v kuchyni a nemáte už chuť na nerez? Spoznajte granit nazývaný aj silgranit či kamenina. Tento materiál môže byť pre vás tou správnou voľbou.

V našej ponuke nájdete rôzne druhy granitových drezov s rôznym označením, v skutočnosti však ide o granitové drezy. Líšia sa iba technológiou spracovania. Silgranit je obchodný názov pre Blanco granitové drezy, Fragranit je obchodný názov pre Franke granitové drezy, Cristalite a Cristadur je označenie pre Schock granitové drezy.

Tento materiál sa laicky označuje aj ako kamenina, preto veľa ľudí pozná tento druh pod názvom kameninové drezy. Granitové drezy sa v poslednom období právom stali hviezdou v segmente drezov. Ako lacnejšia alternatíva ku keramike, ale s výbornými vlastnosťami v sebe spájajú dizajnový potenciál a praktické úžitkové vlastnosti. Pre ich porovnanie si pozrite našu ponuku granitových drezov

granitovy-drez-blanco-legra-6-s-ciernagranitový drez Blanco Legra 6 S + granitová batéria Blanco Mida-S

Granitové drezy sú vyrobené zo zmesí drveného kameňa /kremeň, žula/, akrylového spojiva a farbiva. Vďaka hodvábnemu povrchu majú na dotyk príjemný kamenistý charakter. Sú odolné voči škrabancomrozbitiu i vysokým teplotám. Taktiež sú hygienicky nezávadnéfarebne stále a veľmi jednoduché na údržbu.

Výhody granitových drezov 

  • Ľahký na údržbu, stačí iba špongia a voda
  • Odolný proti škrabancom, preto sa pri bežnom krájaní kuchynskými nožmi nepoškodí
  • Odolný voči teplotám až do 280 stupňov C
  • Odolný voči rozbitiu napr. pri páde hrnca do vaničky
  • Hygienický vďaka patentovanej formule Hygiene+Plus
  • Potravinovo nezávadný, takže potraviny možno pripravovať priamo na dreze
  • Odolný proti kyselinám používaným bežne v kuchyni
  • Farebne stály aj pri priamom slnečnom žiarení

granitovy-drez-blanco-subline-500-u-black-edition-ciernagranitový drez Blanco Subline 500 U + granitová batéria Blanco Linus-S

Granitové /silgranitové, kameninové/ drezy sú takmer nezničiteľné. Škrabance, ryhy, či odery od kovových nádob sú úplne eliminované alebo jednoducho odstrániteľné. Škvrny od potravín je možné taktiež veľmi jednoducho odstrániť a bežné chemické kyseliny či teplotné šoky ich tiež nezaskočia. Preto sa nemusíte báť, ak na drez položíte teplý hrniec alebo vylejete horúcu vodu z hrnca priamo do drezu, stále bude ako nový.

Je pravdou, že si granitový drez uchováva svoj vzhľad po dlhú dobu od kúpy. Napriek tomu odporúčame používať špecializované prípravky aspoň z času na čas, aby váš drez opäť žiaril novotou. Prípravky na čistenie vám v tom určite pomôžu a uľahčia jeho údržbu.

Pri výbere drezu nezabudnite ani na kuchynskú batériu. Jednotný farebný akcent dodá punc výnimočnosti vašej kuchyni a v kombinácii s chrómovými detailmi podčiarkne exkluzivitu tejto výnimočnej kombinácie. Pozrite si našu širokú ponuku granitových kuchynských batérií z ktorých si určite vyberiete tú pravú pre vašu kuchyňu.

granitovy-drez-blanco-metra-5-sgranitový drez Blanco Metra 5 S + metalická batéria Blanco Ambis-S - so sprškou

granitovy-drez-blanco-zia-45-s-sedagranitový drez Blanco Zia 45 S + granitová batéria Blanco Kano-S - so sprškou

Veríme, že sa nám podarilo vás presvedčiť, že granitové drezy sú perfektnou voľbou pre vašu kuchyňu. Vyberte si ten najvhodnejší pre vás a pozrite si našu širokú ponuku granitových drezov.