Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Drvič odpadu – ekologický pomocník, ktorý vám ušetrí veľa času

Trápi vás v kuchyni zápach zvyškov jedla? Buď môžete vynášať smeti častejšie alebo si pomôžte drvičom odpadupraktickým doplnkom kuchynského drezu.

„Čo je tu za smrad? To budú smeti. Mám tam ešte nejaké zvyšky jedla...“ Ak ste sa s podobným prípadom už stretli, asi viete, že to nie je nič príjemné.

Pomôcť vám môže drvič kuchynského odpadu. Toto elektrické zariadenie sa montuje pod osadený kuchynský drez a slúži na rozdrvenie a rozomletie zvyškov z potravín na drobné čiastočky. Tie sa potom za pomoci vody odplavujú cez odpadovú rúru do kanalizácie.

insinkerator-drvice-odpadu

Montáž drviča

je jednoduchá vďaka zrozumiteľnému návodu, ktorý vám uľahčí prácu. Drviče je možné namontovať ako do starej, tak aj do novej kuchyne. Drvič namontujete priamo pod osadený kuchynský drez s odtokovým priemerom 90-92 mm. Na uchytenie drviča sa používa špeciálny úchytný systém Quick Lock, ktorý je súčasťou balenia.

Drviče majú napätie v rozmedzí od 220-240V a je možné ich ovládať dvojpolohovým vypínačom alebo pneumatickým spínačom. Je dôležité, aby odpadová rúra, ktorá ústi do steny, bola umiestnená nižšie ako odpadová výpusť drviča, čím zaručíte to, že odpadová voda bude riadne odtekať a nebude zostávať v drviči.

Zhrnutie, na čo si treba dať pozor pred montážou drviča odpadu:

  • odtokový priemer kuchynského drezu je 90 - 92 mm
  • keďže je to elektrické zariadenie je potrebná elektrická zásuvka
  • odpadová rúra, ktorá ústi do steny musí byť umiestnená nižšie ako odpadová výpusť drviča (aby odtoková voda nezostávala v drviči)

Starostlivosť o drvič odpadu

Potešíme vás, pretože kuchynský drvič odpadu nevyžaduje žiadnu starostlivosť. Keďže na drvenie sa používajú tupé drviace kotúče, odpadáva problém s brúsením. Čo sa týka komory drviča, tá je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, vďaka čomu vám drvič vydrží mnoho rokov.

Po určitej dobe však môže drvič zapáchať, čo vyriešite jednoducho – vhodením šupky z citróna alebo pomaranča do drviča, vďaka čomu prevoniate nielen drvič, ale aj celú kuchyňu.

Chcete sa dozvedieť, aký odpad môžete zomlieť v drviči a ako sa o tohto kuchynského pomocníka treba starať? Prečítajte si náš prehľadný článok o tom, čo drvič pomelie a čo nepomelie.

Zobraziť ponuku drvičov odpadu >>>