Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Čo urobiť, aby sprcha batérie nekvapkala?

Batérie so sprchou sú jednými z najpraktickejších vecí v kuchyni. S ich pomocou sa dostanete do každého kútu drezu. Mnoho variantov ponúka nastaviteľnú tryskovú funkciu pre prechod medzi jemným prúdom až po silný prúd na dôkladné odstránenie jedla. Dokonca aj plechy alebo vysoké nádoby už nemusia byť prenesené do kúpeľne kvôli umytiu. S integrovanou ručnou sprchou to už nie je problém.

Batérie so sprchou sa v kuchyniach nachádzajú čoraz častejšie. Výhoda batérií so sprchou spočíva hlavne v ich flexibilite a praktickosti. Rôzne typy spŕch ponúkajú svoje individuálne výhody. Ak spĺnia optické očakávania, tak práve manipulácia s nimi je dôležitým parametrom.

Viac o materiáloch kuchynských batérii si môžete prečítať v našom článku Všetko, čo potrebujete vedieť o materiáloch pre drezové batérie

Na čo treba dbať pri manipulácii so sprchou?

Aj napriek mnohým výhodám, vzniká otázka, či je batéria so sprchou vhodná pre konvenčnú kuchynskú prípojku. Je dôležité, aby ste si boli istí, že sa hadica nebude pohybovať svojvoľne. Pri prvých pokusoch je treba byť opatrní pri manipulácii, aby sa sprchová hadica niekde nelámala a neohýbala, pretože by mohlo dôjsť k poškodeniu.

kuchynske-baterie-so-sprchou

Viete ju ľahko vysunúť z batérie? Zasúva sa plynulo naspať a jednoducho s ňou manipuluje? Minimálne tieto vlastnosti je dobré si niekoľko krát vyskúšať.

V našej ponuke nájdete len batérie so sprchou od renomovaných svetových výrobcov, s garanciou kvality, ľahkého používania a ergonómie.


A ešte jeden tip: Ak túžite po pitnej vode z kuchynskej batérie, venujte pozornosť certifikovanej kvalite komponentov, ktoré používate. Tak, aby ste si boli maximálne istí, že žiaden z komponentov neovplyvňuje kvalitu pitnej vody.

Viac o kvalite pitnej vody si môžete prečítať v našom článku Zdravie začína v kuchyni.

Ako chrániť drez?

Pri inštalácii kuchynskej batérie so sprchou je potrebné dbať na to, aby sa hadica dostala do objímky bez veľkého úsilia. Často je na sprškovej hadici v časti pri drezovom sifóne pripevnené závažie, ktoré zabezpečuje stabilititu a schopnosť vraciať sprchovú hlavicu do tela batérie, prakticky bez vašej námahy.

Ak je pohyb hadice problematický, pozrite sa na to, či nezadrháva o spodnú časť vaničky drezu v spodnej skrinke. Ak sprchová hadica zadrháva napríklad o sifón, či odpadový systém, potom odporúčame nainštalovať pomocnú vodiacu lištu hadice, ktorá zaistí jej hladký chod.

blanco-baterie-so-sprchou

Čo robiť ked batéria/sprcha kvapká?

Ak niečo nefunguje, kvalitné produkty ľahko opravíte. Tesnenia a hadicu je možné jednoducho vymeniť a vo väčšine našich modeloch kuchynských batérií je možné vymeniť aj sprchovú hlavicu.

Ak sprcha batérie kvapká, problém väčšinou nie je v samotnej hlavici. Môžete skontrolovať a vyčistiť perlátor, ale to je tak všetko.

Vo väčšine prípadov je problém s kartušou batérie, ktorú je nutné vymeniť. Všetky naše batérie sú vybavené kvalitnou keramickou kartušou s dlhou životnosťou, ktorá aj keby začala tiecť, dá sa jednoducho vymeniť a vy tak nemusite riešiť výmenu celej batérie.

So zabezpečením náhradných dielcov na batérie Blanco, Franke a Schock vám poradíme a zabezpečíme ich dodanie.

Zobraziť ponuku batérií so sprchou >>>