Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Ako vysušiť riad aby na ňom nezostali fľaky od vody?

Tí, ktorí oceňujú dobre organizovanú kuchyňu a dobre udržiavanú domácnosť môžu mať nasledovné obavy. Riad po vybraní z umývačky nie je väčšinou úplne suchý. Pri nádobách vyrobených z porcelánu alebo plastu to nemusí byť tak dôležité, ale na skle a na príboroch sú často vodné škvrny problém. Tieto tipy vám pomôžu vysušiť vaše riady poriadne bez škvŕn od vody.


Regulovanie tvrdosti vody v umývačke pomocou soli


V umývačke riadu sa soli používajú najmä na odvápnenie. Majú priamy vplyv na tvrdosť vody. Použitie soli v umývačke riadu spúšťa proces, pri ktorom sa aktivuje iónová výmena. Horečnaté a vápenaté ióny sú naviazané, a preto sa na skle nezachytávajú ako mliečna vrstva.


Dokonca aj pri umývaní v umývačke, Váš riad potrebuje na sušenie čerstvý vzduch


Sušenie na vzduchu prevyšuje funkciu sušenia akejkoľvek umývačky riadu, pretože v uzavretom cykle teplý vlhký vzduch nemôže tak rýchlo uniknúť a usadí sa na riadoch. V dôsledku mnohých ekologických programov v umývačkách riadu sa toto usadzovanie vody ešte zintenzívnilo, pretože sa znížila doba sušenia a teplota vzduchu.
Pomáha jedine otvorenie dverí alebo odkvapkanie. Kto plánuje drez s odkvapovou plochou, poradí si aj bez ďalšieho vybavenia. Vďaka vstavanému sklonu steká kvapkajúca voda jednoducho do drezu.

Vyvarujte sa škvrnám opláchnutím


Ak umývate riad ručne, opláchnite sklo a príbory čistou studenou vodou.


Riad bez zárodkov baktérií vďaka pravidelnej výmene utierky


Na dosušenie riadu bez škvŕn od vody je tiež potrebná utierka. Obzvlášť absorpčná a vyrobená z prírodného materiálu. Ideálna je utierka vyrobená z hladkej tkanej čistej bavlny. Správne vybraná utierka je vždy dôležitá pri leštení sklenených pohárov na víno. Na druhej strane by ste mali mať pripravenú plátennú utierku, pretože iba tak sa na sklo nenalepia vlákna.

Sušenie drevených predmetov


Tu už jednoduché osušenie nestačí. Ak chcete správne udržiavať drevené predmety ako sú dosky na krájanie v dobrom stave a čo najviac čisté a hygienické, je obzvlášť dôležitý jeden bod. Vždy toto príslušenstvo dôkladne osušte! Z času na čas mu prospeje aj vystavenie na priamom slnku, ktoré prirodzenou cestou eliminuje pachy usadené v drevných póroch.

 

#tipy 

#triky