Využite zľavu 5% na všetky produkty BLANCO, FRANKE a SCHOCK. KÓD ⇢ ZLV5

Ako predísť zájdeniu bieleho drezu?

Biela farba je univerzálna a obľúbená v moderných, minimalistických ale aj tradičných prevedeniach kuchýň. Ak sa aj vy rozhodujete, či vsadiť na túto farbu, možno sa obávate jej praktických vlastností. Je pravdou, že biela farba je prirodzene náročnejšia na údržbu než ostatné farby.

Pravidelná starostlivosť je základ

Pri varení vzniká mastnota, ktorá sa časom usádza v dreze. Takisto kovové otery od hrncov sú viditeľné na bielom povrchu viac než na čiernom či antracitovom. Je preto treba zavrhnúť bielu farbu ako voľbu pre vašu kuchyňu? Zďaleka nie, stačí dobrá starostlivosť a váš drez bude stále ako nový.

Drez po použití vždy opláchnite vodou, aby sa odplavili mastné častice. Kovové otery od hrncov odstránite jednoducho pomocou abrazívneho čistiaceho prostriedku a hubky.

ako-predist-zajdeniu-bieleho-drezu

Ako odstrániť vodný kameň na bielom dreze?

Usadeniny vodného kameňa odstránite napríklad pomocou špeciálneho prostriedku na čistenie granitových drezov Blanco Activ - práškový čistič. Tento čistiaci prostriedok stačí nasypať do drezu, zaliať vriacou vodou a nechať pôsobiť aspoň 2 hodiny. Ideálne je nechať čistič pôsobiť cez noc a ráno drez opláchnuť a vysušiť.


Pozrite si návod, ako vyčistiť drez s použitím práškového čističa Blanco Activ

So starostlivosťou o biely drez vám pomôže aj zosvetľovač Schock Easy Care, ktorý je určený špeciálne pre svetlé farby granitových drezov.  Jedná sa o účinný prostriedok pre ošetrenie svetlých povrchov granitových drezov, náchylných na zanesie a farebné pigmenty.

Zobraziť ponuku čistiacich prostriedkov >>> 

A ako je to s farebnou stálosťou drezu?

Pri dodržaní návodu na údržbu a starostlivosť o biely drez sa nemusíte obávať toho, že by biela farba stratila svoj odtieň, alebo zažltla. Naše granitové drezy odolávajú aj priamemu slnečnému žiareniu a zachovávajú si svoju farbu a sýtosť.

Presvedčili sme vás, že biely drez je dobrou voľbou? V skratke platí, že pri troche starostlivosti a dodržiavaní pravidiel, môže byť biely drez ozdobou aj vo vašej kuchyni a vyzerať ako nový dlhé roky.

Pozrite si ponuku našich granitových drezov, určite si vyberiete zo širokej palety tvarov a dizajnov.

Zobraziť ponuku granitových drezov >>>